Ev aletlerine yoğun ilgi

Sonbaharda yoğunluk kazanan ve her geçen gün gündelik hayatta daha fazla kullandığımız memleket markette faaliyetler sadece kavanozlarla sınırlı değil. Teknoloji sayesinde evde kışlık erzak yapmak kolaylaştı. Hal böyle olunca, küçük ev aletlerin de satışların arttığı bir dönemden söz edebiliriz. Taç Ev ve Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Esra Kuştemir, okul dönemi ve kışlık hazırlıklar nedeniyle küçük ev aletleri pazarında ciddi hareketlilik olduğunu vurguladı.
Esra Kuştemir
Esra Kuştemir

Yakın coğrafyalardaki kış hazırlığı ihracatı artırdı

Son birkaç yıldır artan sağlıklı yemek trendi nedeniyle satışların arttığını vurgulayan Esra Kuştemir, evde erzak hazırlamaya yönelik ürünlerin çeşidine dikkat çekiyor. 
Kuştemir, “Elektrikli küçük ev aletleri şekil değiştirmeye başladı. Örneğin çekirdek çıkarıcılar, blender, yoğurt makinesi, otomatik rende, mutfak robotu gibi belirli birkaç ürün grubunda satışların hızlandığını söyleyebiliriz. Mutfağa her zamankinden daha fazla yatırım yapıldığı aşikar. Yine sosyal medyada moda olan yemek videolarının satışlarımıza olan katkılarını eklemek lazım. Aynı zamanda kış için erzak hazırlığı tek ülkemiz için geçerli bir durum değil. Yakın coğrafyamızda da benzerleri yapılıyor. Bu nedenle elektrikli küçük ev aletleri ihracatımızda önemli oranda canlanma söz konusu.”

Yöresel ürünün reklamı

En kral ekonomi profesörlerine inat vatandaş zaten çözmüş olayı. Hem karnın hem ruhun doyuyor. Gördüğün gibi okuyucu, Taraklı tarhanası, Aydın inciri, Amasya elmasını ve dahasını sana getirdik. Al sana memleket havası. Hem de fiyatları katlayan aracılar olmadan. Hava demişken yaza ne kadar kaldı acaba? Sayan var mı?
kaynak: yeni şafak

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski